Земеделие

  • PDF

Очертаване на площи

 

Деклариране в ИСАК

 

Навигация на машини

 

Инструменти за комасация, земеразделяне и други

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

          В областта на селското стопанство Българска геоинформационна компания предлага точни, надеждни и гъвкави решения за разнообразните задачи и изисквания на клиентите. В отговор на нуждите на практиката са се оформили няколко основни акцента и препоръчителни конфигурации за тях.

          Очертаване на обработваеми площи. Всички предлагани от нас устройства са професионални инструменти, с които да очертаете Вашите земи, за да получите тяхната площ, периметър, координати на границите и други геометрични характеристики, или да ги трасирате на терена. Всички те са здрави, леки, компактни и с батерии, които издържат целодневна работа на терен. За пълна информация разгледайте категориите „Компютри с ГНСС“ и „ГНСС приемници“.

          Деклариране на площи в ИСАК. Специфичното изискване при деклариране на обработваеми площи в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) е очертаните площи да бъдат в шейп (.shp) формат. Особено популярно за целта е пакетното ни предложение, включващо устройство Trimble Juno 3 и софтуер DigiTerra Explorer версия Advanced. С него Вие очертавате имотите си на терена, като получавате техните площи директно в готов за предаване файл. Вместо компактното Juno 3 може да изберете мощния и иновативен модел Juno 5 с редица подобрения в хардуерните характеристики.

          Пълна земеделска функционалност притежава най-високата версия на софтуера DigiTerra Explorer – Professional. Тя притежава удобни инструменти за комасация, земеразделяне и други свързани с актуализиране границите на имотите. Версия Professional разполага и с нужната функционалност за навигация на машини по зададено направление и разстояние между ивиците, задаване ширина на работната ивица, изчисляване на обработената площ и др. Предпочитан уред за ползване в машините е здравият таблет Trimble Yuma 2, който притежава голям и удобен екран.

Независимо с какъв уред разполагате, за постигане на точност по-висока от 50 cm e необходимо да се използват абонаментни планове. Според конкретните условия на терена – покритие на мобилните оператори, предлагаме различни решения. Спътниковата услуга OmniSTAR осигурява независимост, различни нива на точност и периоди, за които да я използвате. По този начин получавате максимално гъвкаво решение за времето на сеитба, пръскане, оран и т.н.

Освен тези основни задачи на терена, с предлаганите от нас продукти Вие можете да зареждате ортофотоснимки, карти на възстановената собственост, да създавате и попълвате електронни формуляри с информация за собствеността, отглежданите земеделски култури и други, да търсите имот по зададени критерии и още много други.

Разгледайте и другите ни предложения за сегментите "Геодезия", "Лесоустройство" и "Утилити".

Земеделие
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи