Утилити

  • PDF

Точно и надеждно позициониране

 

Свързване с външни сензори

 

Картиране и трасиране на надземни и подземни съоръжения

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

          Решенията на Българска геоинформационна компания в областта на утилити сектора са разнообразни и покриват широк диапазон от задачи. Те предлагат всичко необходимо за картиране и трасиране на обекти над или под земята.

          Картиране на надземни и подземни съоръжения. Интегрираните ГНСС компютри и приемници на Trimble дават възможност за непосредствено картиране и трасиране на наземни съоръжения. Същевременно всяко едно от тях разполага с безжични комуникации, които позволяват лесното и удобно свързване с външни сензори (далекомери, кабелотърсачи, георадари и др.) за картиране на подземна инфраструктура.

В случаите, когато достъпът до обект е физически невъзможен или рискован, когато се налага определяне на неговата височина или ширина, насреща е топ продуктът в сегмента – GeoExplorer 7. Освен максимална точност, уредът притежава интегриран далекомер, който премахва границите в позиционирането.    

          Точно и надеждно позициониране. Мобилните ГНСС компютри GeoExplorer осигуряват висока точност на позициониране в реално време – от субметрова (GeoExplorer 5) до 1 cm (GeoExplorer 7). За точност до 1 m са компактните устройства Juno, Nomad с пълна цифрова клавиатура и таблетът Yuma 2 с големия екран и хардуерни характеристики съпоставими с настолен компютър.

Гъвкавост и удобство за разнообразие от задачи с различна точност се постига с комбинации между модулен ГНСС приемник и компактен мобилен компютър по избор. За изпълнение на прецизните задачи използвате цялата система с външния приемник, а за останалите е достатъчно да вземете единствено лекия и компактен компютър с интегриран ГНСС приемник.

Подходящ софтуер за картиране и трасиране е Trimble TerraSync. За планиране на теренната работа, подготвяне на типове обекти и електронни формуляри за свързаните с тях данни, както и последваща обработка е настолният софтуер Trimble GPS Pathfinder Office.

Управление на дейностите. Интегрираните ГНСС устройства в комбинация с подходящ софтуер за офиса и терена са мощна система за управление на задачите и екипите, пълно и точно документиране на фактическото състояние на място и взимането на бързи и адекватни решения. Trimble Field Inspector e оптималното софтуерно решение за централизирано управление на инспекциите, включващо настолна и мобилна компонента за актуализация на данните. По-ефективни и безопасни действия при аварии се постигат с Trimble Municipal Reporter с работа в облак от данни, улесняващ комуникацията между офиса и терена – за възлагане на проверки и следене работата и местоположението на екипите с цел оптимизиране реакцията при възникване на аварийни ситуации като течове, прекъсвания в електрозахранването и др. Trimble TerraFlex е решението, което осигурява контрол през уеб-интерфейс и гъвкаво мобилно приложение за работа с широк диапазон от устройства с платформи Windows, Android и iOS.

Пълните технически характеристики на устройствата вижте в категориите ГНСС приемници“ и „Компютри с ГНСС“, както и разнообразните функционални възможности за различни приложения в категория „Софтуер“. В категориите "Други" и "Подземни локатори" може да се запознаете с някои конкретни предложения за изграждане на система с външни сензори.

Разгледайте и другите ни предложения за сегментите "Геодезия", "Земеделие" и "Лесоустройство".

Утилити
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи