Новини

Публикувано на 19 Януари 2018г.

Trimble T10 Trimble T10 е нов продукт в сегмента "Картиране и ГИС". Таблетът интегрира в себе си ГНСС приемник, камера и разнообразни комуникационни възможности за събиране на данни, а големият екран и мощните компютърни характеристики извеждат офис функционалността на терен. Подходящ е за работа както самостоятелно, така и в съчетание с високоточни ГНСС приемници, тотални станции и лазерни скенери, за изпълнение на многообразие от задачи както в областта на геодезията, така и за картиране и ГИС.

 

към продукта

Публикувано на 24 Юли 2017г.

Trimble Catalyst DA1 AntennaМесец юли донесе нов специален продукт в ГИС гамата на Trimble. Trimble Catalyst е предложение, осигуряващо гъвкавост според потребителските нужди, каквато до момента не е предлагана. От една страна, това е възможността да използвате Ваше собствено устройство - смартфон или таблет с Android, и приложение по избор, с които да изпълнявате задачите си на терен. От друга, това е ГНСС антената Catalyst DA1, която да интегрирате в процеса на работа с абонаментен план, включващ период с желаната от Вас точност - метрова, субметрова, дециметрова или сантиметрова.

Повече за продукта вижте тук.

 

Публикувано на 11 Август 2016г.

Trimble TDC100Месец август донесе една особено гореща новина в света на ГИС професионалистите. Новата серия Trimble TDC100 е феномен с отличното съчетание на смартфон и технология за събиране на високоточни ГНСС данни в един-единствен уред. Тези качества, от една страна, са осигурени от операционната система Android, 5.3" екран, камера с висока резолюция и голямо разнообразие от комуникационни възможности - включително фундаменталните за всеки телефон разговори. От друга, устройствата от серията поддържат системите GPS, ГЛОНАСС, BeiDou и SBAS, устойчиви са на прах, вода и падане, а сменяемите батерии гарантират непрекъснат целодневен работен процес.

към продукта

Публикувано на 10 Август 2016г.

PenmapПродуктовата гама на предлаганите от Българска геоинформационна компания продукти се разшири от ново предложение. Penmap e софтуер, специално създаден за измервания в областта на кадастъра, картирането и управлението на имоти, като за целта ГИС функционалността е разширена от редица допълнителни възможности, удовлетворяващи нуждите на геодезическата практика. В това число са директният запис на данни от ГНСС уреди и тотални станции, CoGo, създаване и работа с DTM, работа с кодови и атрибутни таблици и много други.

към продукта

Публикувано на 28 Януари 2016г.

TerraFlexНовата година донесе полезни обновления в софтуера Trimble TerraFlex. Продуктът, известен със своята гъвкавост по отношение избора на хардуерна конфигурация, за пореден път затвърди това си качество. В богата гама от поддържани устройства за работа на терен вече влизат и ГНСС приемниците Trimble R8 и R10.

Възможностите за събиране на данни са разширени с функцията за създаване на нови обекти без непременното приключване на текущ обект. Опцията е позната от други софтуери на Trimble и е особено полезна за едновременен запис при работа върху голям обект и други, намиращи се в близост до пътя на обхождане, например. Друга новост е инструментът за редактиране геометрията на вече създадени обекти посредством нови ГНСС измервания или дигитализиране на чупките.

Освен нововъведения в мобилната компонента на софтуера, друга част обхваща плъгина за ESRI ArcMap. Вече е възможно създаването на шаблони посредством таблици на геобази данни, а зареждането на обекти не изисква създаването на задачи. Може да бъде указано автоматично попълване на полета (включително с данни от външни сензори), както и задаването на прагове на точността.

 към продукта

Публикувано на 24 Септември 2015г.

DigiTerra Explorer 8Месецът на Intergeo донесе обновяване и в популярния ГИС софтуер DigiTerrа Explorer.

Новата версия 8 е с нов адаптивен графичен интерфейс за лесно боравене с таблетите на Windows. Софтуерът поддържа OGC стандартa за WMTS и WFS услугите за онлайн картиране.

Като бонус версия 8 включва SmartMapper - безплатно приложение за споделяне на проекти за смартфони и таблети с Android. То позволява онлайн/офлайн преглед на карти с GPS позиция, локална проекция и WGS/MGRS координати, в съчетание с навигационни функции, управление на слоевете и базови измервателни инструменти.

към продукта

Публикувано на 16 Септември 2015г.

В края на лятото Trimble пусна на пазара два нови впечатляващи продукта в лицето на ГНСС приемника Trimble R2 и интегрираното ГНСС устройство Trimble Nomad 1050.

Trimble R2

ГНСС приемникът Trimble R2 осигурява субметрова/дециметрова/сантиметрова точност в гъвкава комбинация с устройство (смартфон, таблет или мобилен компютър Trimble) и софтуер по избор. За целта разполага с 220-канален чип и поддръжка на Trimble RTX, OmniStar, VRS и SBAS корекции. Дизайнът му е компактен, а настройките - лесни. Работното удобство и качество е подсигурено с възможности за закрепване на щок, раница или автомобил.

 

към продукта

Nomad 1050 Front Studio Terrasync Map Screen Trimble Nomad 1050 e най-новият член на семейството Nomad, известни със своята максимална устойчивост в трудни условия. С Nomad 1050 ще се справите еднакво добре както в градската джунгла, така и в отдалечените пустинни територии или във влажните зони, а батерията ще ви гарантира 15-часов работен процес. Подобрените компютърни характеристики са допълнени от типичната гъвкавост с 1D/2D баркод-четец и клетъчен модем като опции. Стремежът към здравина не е оставил удобството на заден план - тактилните бутони осигуряват лесно въвеждане на данни дори с ръкавици, а екранът притежава отлични качества за преглед на данните дори при директна слънчева светлина.

към продукта

Публикувано на 23 Април 2015г.

Trimble TerraFlexТази седмица Trimble представи новата версия на своя ГИС софтуер TerraFlex. Съвместим с мобилните латформи Windows, Android и iOS, неговата гъвкава функционалност се разширява от:

- Подобрени условни правила;

- Навигация по права линия до обект;

- Взаимстване на атрибути от различни форми;

- Изтриване на избрани форми;

- Копиране и свързване на съществуващи шаблони в различни проекти;

- Изтриване на шаблони;

- Използване на услугата Trimble RTX.

към продукта

Публикувано на 04 Март 2015г.

Trimble R1През месец март семейството ГНСС приемници с марка Trimble нарастнa с още един член. Малък и компактен, новият Trimble R1 допълва гамата в сегмента "Картиране и ГИС" като гъвкав модул в решенията за широк кръг от задачи.

Едно от забележителните качества на Trimble R1 е възможността му да се съчетава с многообразието от устройства, с които разполагат потребителите. Комбинирането му със смартфон, таблет или друг уред издига ГНСС измерванията на професионално равнище с качеството и надеждността на събираните от него данни. Комуникацията между устройствата се осъществява безжично посредством Bluetooth.

Trimble R1 повишава точността на работния процес благодарение на разнообразието от корекционни източници, които поддържа. В това число са SBAS, VRS и RTX услугите, които се получават посредством спътников или клетъчен сигнал.

Малък, лек и същевременно здрав - с клас на защита IP65 и военен стандарт MIL-810, Trimble R1 e създаден да посреща предизвикателствата на терена през целия ден.

ГНСС приемникът е съвместим с пълната гама софтуерни продукти в сегмента "Картиране и ГИС". Trimble R1 се вписва идеално в гъвкавия и стабилен работен процес на Trimble TerraFlex, Trimble TerraSync, Trimble Positions, както и приложения на други производители. Интегрира се безпроблемно в различни конфигурации, които са подходящи за професионално събиране на данни, инспектиране и управление на обекти.

към продукта

Публикувано на 26 Февруари 2015г.

Trimble R1 и iPhoneНовият ГНСС приемник Trimble R1 скоро ще бъде на пазара и Trimble има грижата да запознае ползвателите на системите за позициониране с неговите качества и предимства. В планираното онлайн представяне ще научите как да интегрирате своите смартфони, таблети или други устройства от ежедневието си в професионалните ГИС приложения и работни процеси, как да преодолеете ограничената им точност и как да повишите продуктивността и подобрите качеството на своите измервания.

Уебинарът (на английски език) ще се проведе на 4 март с начален час 17:00 българско време. При интерес от Ваша страна, заявете своето участие тук.

Обновена: Вижте запис на уебинара тук.

Научете Новини
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи