Избран е симулатор за тестване на индийската навигационна система

Оценете статията
(0 оценки)

NavX-NCS ProfessionalРегионалната навигационна система на Индия IRNSS (Indian Regional Navigational Satellite System), която в момента е в процес на разработване, предстои да бъде подложена на тестове и изследвания с радиочестотния симулатор NavX‐NCS Professional на немския производител IFEN. Компанията, с договори за доставки още по европейските проекти EGNOS и Galileo, е лидер в производството на симулатори на радиочестотни сигнали и тестова апаратура за целите на спътниковата навигация.

Генераторът NavX‐NCS Professional разполага с гъвкавите възможности на 108 канала и 9 L-бандови честоти за едновременно симулиране на сигнали от GPS (L1, L2C, L5), ГЛОНАСС (G1), Galileo (E1, E5, E6), SBAS (WAAS, EGNOS, MSAS, GAGAN) и QZSS (L1). Устройството е с размери 86х483х570 mm и тежи 9 kg.

Тестовете с генерирани сигнали са задължителна част при разработването на навигационна апаратура. Що се отнася до въпроса не би ли било целесъобразно използването на реални сигнали, отговорът е категорично в полза на симулираните. Освен че целта на симулацията е предаване на сигнали и ефекти от действителността, тестовете се извършват при разнообразни и същевременно контролирани условия, което прави процесa на изследване далеч по-организиран и точен.

Напишете коментар

Въведете нужната информация.

Научете Блог Избран е симулатор за тестване на индийската навигационна система
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи