Следваща двойка Galileo в готовност

Публикувано на: 17 Септември 2012г. в: Блог
Оценете статията
(0 оценки)

Четирите спътника Galileo IOV в техните орбити. Източник: ESA - P. CarrilСлед като пристигнаха на стартовия космодрум през август, нова двойка оперативни спътници предстои да се присъединят към съзвездието на европейската ГНСС Galileo след по-малко от месец. През миналата седмица единият от тях бе вече зареден с хидразиново гориво, а резервоарът на другия ще бъде готов през тази седмица. Двата спътника ще се срещнат на борда на ракетата "Союз СТ-Б", където на 10 октомври предстои да споделят общ полет.

Изстрелването на двата спътника е важен момент, тъй като те ще попълнят квартета оперативни спътници, а четири е необходимият минимален брой за получаване на фиксирано решение. Този етап на системно валидиране в орбитни условия ще бъде последван от изстрелването на други спътници и развитие на наземния сегмент за постигане на пълна оперативност.

Производството на следващите 22 спътника е поверено на съвместното сътрудничество между немската компания OHB и Surrey Satellite Technology от Обединеното кралство. Първите четири са създадени от предприятията Astrium в Германия и Великобритания, собственост на EADS Group.

Източник: ЕКА

Научете Блог Следваща двойка Galileo в готовност
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи