Спътниковата навигация в топ 3 на IT производството в Китай

Оценете статията
(0 оценки)

ГНСС приложения в КитайСпоред последни изследвания в Китай към 2015 г. годишният оборот на производството в областта на спътниковата навигация в страната се предвижда да надхвърли 225 млрд. юани (35 млрд. долара). Докладът, изготвен от Националната администрация по геодезия, картография и геоинформатика, прогнозира, че ГНСС и картографията ще станат третия по значимост отрасъл в IT сектора след мобилните комуникации и интернет.

Към днешна дата над 5 000 китайски компании участват в създаването на приложения и предоставянето на услуги свързани със спътниковите системи GPS, ГЛОНАСС, Galileo и Beidou, като генерират с повече от 50 млрд. юани, отколкото през 2010 г.

До 2015 г. страната има за цел да увеличи терминалите за спътникова навигация до 340 млн. броя.

Междувременно Китай продължава работата си по създаване на националната система Beidou с намерението към 2020 г. да получи пълна независимост от ГЛОНАСС и GPS. Към момента тя предоставя възможности за навигация, позициониране и синхронизация на територията на страната. В плана за 2012 г. са включени изстрелванията на 6 нови спътника, с което покритието ще се разшири за цялата територията на Азиатско-тихоокеанския регион.

Източник: gpsinfo.ru

Напишете коментар

Въведете нужната информация.

Научете Блог Спътниковата навигация в топ 3 на IT производството в Китай
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи