Първи навигационен сигнал от Galileo

Публикувано на: 14 Декември 2011г. в: Блог
Оценете статията
(0 оценки)

GALILEO L1Поредната съществена крачка в развитието на европейската система Galileo бе извършена с излъчването на първи навигационен сигнал към Земята.

От своето изстрелване на 21 октомври т. г. двата спътника Galileo IOV преминават през активация на системите, заемане на окончателни орбити и пространствена ориентация. В ранната съботна сутрин на 10 декември до Земята за първи път достигна основният, L-бандов сигнал (1200-1600 MHz), приет от антена с диаметър 20 m в европейската база Реду. Самата тя е съществена част от тестовете на системата с нейните възможности за оценка на формата и качеството на навигационните сигнали. С нейна помощ на получения в събота сигнал бе дадена положителна оценка и бе потвърдена съвместимостта му с честотата на излъчвания L1 от американските GPS спътници.

Тестовата кампания в момента е съсредоточена върху единия спътник, а фокусът към втория ще бъде изместен в началото на следващата година, така че орбитните тестове се планира да приключат до пролетта на 2012 г. Догодина предстои да бъдат изстреляни и следващата двойка Galileo IOV, с което ще бъде формирано операционното ядро на системата. Следващата серия спътници в момента са в процес на производство, а изстрелването им е предвидено за 2014 г.

Източник: ESA

Напишете коментар

Въведете нужната информация.

Научете Блог Първи навигационен сигнал от Galileo
Сподели в:

Нашите клиенти

За компанията

БГК в социалните мрежи