Лесоустройство

  • PDF

Позициониране под короните на дърветата

 

Лесен за работа софтуер на български език

 

Ортофотоснимки и КВС като картни подложки

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Използването на ГНСС устройства в горското стопанство е специфично с трудните условия за получаване на спътникови сигнали. Решенията, които Българска геоинформационна компания предлага на своите клиентив този сегмент, са съобразени с този фактор, както и специфичните функциоални изисквания на потребителите.

Позициониране под короните на дърветата. Устройствата Trimble Juno 3 и Juno 5 са особено популярни, заради устойчивите решения, които осигуряват в гората. Същевременно те са здрави, леки, компактни, а акумулаторните им батерии издържат целодневна работа на терен. Trmble Juno, както и Nomad и таблетът Yuma 2, осигуряват точност до метър. За прецизни работи под гъстите корони на дърветата, интегрираният ГНСС компютър Trimble GeoExplorer 7 работи със сигналите освен на американската система GPS, така и на руската ГЛОНАСС, европейската Galileo и китайската BeiDou (Compass), чрез които се постига висока продуктивност без компромис по отношение на точността.

Вижте пълната гама устройства в категориите „Компютри с ГНСС“ и „ГНСС приемници“.

Очертаване на горски масиви. Софтуерът DigiTerra Explorer е особено популярен сред горските потребители със своите три версии, които позволяват гъвкава конфигурация без излишна функционалност. Предпочитана е комбинацията с устройствата Juno 3, но според конкретните изисквания може да бъде всяко едно от останалите устройства с метрова точност. Софтуерът е лесен за работа и е преведен на български език.

За задачи изискващи прецизни измервания препоръчваме софтуер TerraSync в комбинация с устройства GeoExplorer, както и в конфигурации с модулните ГНСС приемници. За потребителите на ArcPad постигането на по-висока точност e възможно с надстройката Trimble Positions.

Зареждането на ортофотоснимки и карти на възстановената собственост се поддържа от всички наши предложения. Възможността за търсене по номер на отдел или подотдел и навигацията до тях значително улеснява и ускорява работния процес, а съпоставката с текущата позиция върху картата елиминира възможността от грешки. Тематичното оцветяване и обозначаване на отделите и подотделите с различни цветове и надписи върху екрана на мобилното устройство допринасят за удобството и точността при работа.

Разгледайте и другите ни предложения за сегментите "Геодезия", "Земеделие" и "Утилити".

Лесоустройство

Share on:

Our clients

BGC on Social Networks