ГИС технологиите като игра

Публикувано на: 18 May 2015 в: Events

Фамилатлон 2015

Миналата и тази неделя в Южния парк се проведоха две игри като част от традиционното събитие "Фамилатлон". В основата им бяха заложени ГИС технологиите - за откриване на скрити из алеите европейски "столици" и тяхното отбелязване върху картата.

На 10 май състезанието под името "Смартфон приключение из Южния парк" събра малки и големи като загрявка за големия "Фамилатлон". Задачата им бе да се ориентират в куест, съставен от 5 столици, маркирани върху карта в приложението Trimble TerraFlex, и да открият скритата столица, която да ги отведе до финала.

На 17 май задачата бе по-проста откъм загатки, но обиколката на 28 европейски столици също не бе лека задача. Приключението "Картирай Малката Европа" отново поставяше за задача да бъдат открити "градовете", но този път участниците трябваше и да се отбележат на всяко място и да докуменират със снимка своя момент там.

Събраните от участниците данни вече са в облака от данни, достъпен през браузер. Всеки от тях ще получи своята карта на "Малката Европа" в KML формат, заедно със снимките, документиращи всички забележителности от "пътешествието".

В организацията на игрите участваха освен представители на Българска геоинформационна компания, също и ентусиазиран екип от студенти по геодезия от Минно-геоложкия университет, а чудесните награди бяха осигурени от Българска картографска асоциация. Събитието е част от българските дейности по международния проект GeoSkills+.

Резултати от "Картирай Малката Европа"

 

Leave a comment

Въведете нужната информация.

About us Events ГИС технологиите като игра

Share on:

Our clients

BGC on Social Networks