Участие на БГК в ежегодното ВиК състезание по търсене на скрити течове

Публикувано на: 22 May 2014 в: Events

 БГК на ВиК семинара в Бургас, 20-21 май 2014

На 20 и 21 май в бургаския квартал Сарафово се проведе тазгодишното състезание по откриване на скрити течове, съпроводено от обучителен семинар. В събитието, организирано от Българска асоциация на водите, се включиха голяма част от ВиК дружествата в страната, а Българска геоинформационна компания подкрепи събитието като спонсор.

С огромен ентусиазъм стартира първият ден на мероприятието. Без закъснение в уречения час стартира състезанието по откриване на скрити течове в реални условия. Жаркото слънце не уплаши екипите, които прекараха най-горещите часове в търсене. Като резултат имаше една неуспешна "суха" дупка и действителното място на повредата. Екипите локализирали погрешно теча не получиха точки, а класирането между останалите беше оспорвано.

Докато организаторите на състезанието брояха точки, се състоя семинар, на който БГК представи своите хардуерни и софтуерни предложения в областта на ВиК. В първата част нa презентацията бяха представени самостоятелните възможности на интегрираните ГНСС устройства Trimble, подходящи за локализиране на повреди, навигация на екипите до обектите за инспекция, картиране на ВиК инфраструктурата и т. н., в комбинация с документиране на фактическото състояние посредством камера, интернет комуникация с офиса и други възможности. В случаите, когато задачите са свързани с покриване на широк диапазон изисквания за точност, бяха предложени гъвкави модулни системи, които комбинират интегрирано ГНСС устроойство с високоточен външен приемник.

Във втората част на презентацията бяха представени софтуери за управление на данни, софтуерни надстройки и цялостни софтуерни решения за управление на екипи и данни. Бяха поставени акценти върху качествения контрол на ГНСС измерванията, събирането и актуализация на данни, структурирани ГИС данни (включително електронни карнети), използването на картни подложки, навигационни функции, данни от външни сензори и работа с геобази данни - функции от изключителна значимост за оптимизиране работата на ВиК дружествата.

 Събиране на структурирани ВиК данни на терена

След приключване на презентационната част бяха обявени победителите в състезанието - 3-то място за "ВиК - Хасково", 2-ро за "ВиК - Варна" и 1-во място "ВиК - Благоевград". Събитието догодина ще се проведе на територията на дружеството-победител.

Снимки от семинара можете да разгледате в нашата галерия тук.

Leave a comment

Въведете нужната информация.

About us Events Участие на БГК в ежегодното ВиК състезание по търсене на скрити течове

Share on:

Our clients

BGC on Social Networks